بهترین روش های سئو وردپرس برای مبتدیان

مبتدیان سئو با چالشهای زیادی روبرو هستند. در ابتدای کار چیزهای زیادی برای انجام و یادگیری وجود دارد که باعث میشود تمایز بین وظایفی که مهم است و باید ابتدا انجام شود و وظایفی که اولیت کمتری دارند و بعداً هم قابل اجرا است، وجود ندارد.
درست است که اطلاعات زیادی در مورد ‘سئو وردپرس’ در وب وجود دارد.
مشکل این جاست که ممکن هست به طور کامل با وردپرس و سئو آشنا باشید، ولی ندانید از کجا شروع کنید و کدام مسیر را دنبال کنید.
شما میدانید که میخواهید هرچه سریعتر میزان بازدید خود را افزایش دهید اما مطمئن نیستید که چگونه اصول مختلف سئو و بهترین روش ها می تواند در وب سایت وردپرسی اعمال شود.
آنچه در این پست یاد خواهید گرفت نحوه بهینه سازی سئو وب سایت وردپرسی (اعم از سایت جدید یا موجود) با پیروی از بهترین روش های سئو که اثبات شده است، میباشد.
سئو وردپرس با این 7 مرحله است که باید دنبال کنید:
1. یک قالب وردپرس سئو فرندلی انتخاب کنید
2. یک ارائه دهنده میزبانی وب یا هاستینگ سئو فرندلی انتخاب کنید
3. اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما ایمن است
4. سئو فنی سایت خود را بررسی کنید
5. سئو داخلی سایت خود را بهینه کنید
6. محتوایی ایجاد کنید که هدف کاربر را برآورده کند
7. تبلیغ وب سایت (سئو خارجی)
1. یک قالب وردپرسی سئو دوستانه برای سایت خود انتخاب کنید
من تصمیم گرفتم این را به عنوان مرحله شماره یک در لیست اضافه کنم، زیرا اگر از یک قالب سئو دوستانه استفاده نکنید، ارتقا رتبهبندی شما دشوار خواهد بود، البته غیر ممکن هم نیست.
تجربه نشان داده، بسیاری از مردم یا نمی دانند در قالب وردپرس باید به دنبال چه چیزی باشند تا از نظر موتورهای جستجو مناسب باشد یا این موضوع را به کلی نادیده میگیرند که این یک اشتباه بزرگ است.

چگونه یک قالب سئو فرندلی برای سئو وردپرس انتخاب کنیم؟
یک قالب وردپرس خوب دارای ویژگیهای زیر است:
قالب موبایل فرندلی است – داشتن وب سایت موبایل فرندلی یک امر ضروری است و اگر قالب وردپرس شما ریسپانسیو نیست، الان فرصت خوبی برای بررسی ریدیزاین وبسایت شماست.
دلایل زیادی وجود دارد که ثابت کنیم این امر مهم است.
برای مبتدیان، گوگل موبایل فرندلی بودن سایت را به عنوان یک سیگنال رتبهبندی در سال 2013 معرفی کرد و این بدان معناست که اگر وب سایت شما برای موبایل بهینه نشده باشد، 50٪ از ترافیک بالقوه شما که با گوشی موبایل سایتتان را میبینند، از دست میدهید.
دوم اینکه، شما از مزایای زیادی که یک قالب ریسپانسیو برای کسب و کار آنلاین دارد استفاده نمیکنید و این میتواند بر نرخ تبدیل و فروش شما تأثیر منفی بگذارد.
این قالبها از اسکیماها پشتیبانی میکند – اسکیما یا نمایش دادههای ساختاریافته از دو سال گذشته اهمیت پیدا کرده و اگرچه این مورد هنوز بخشی از الگوریتم رتبهبندی گوگل نیست، اما چیزی است که میتواند به تلاشهای سئو شما کمک کند.
به طور خلاصه، اسکیماها یا میکرو دیتاها روشی برای توصیف دادههای شما در موتورهای جستجو با استفاده از برچسبهای خاص در کد HTML شما است.
گوگل هنگام نشان دادن اسنیپت یا نوشتههای گراف دانش (Knowledge Graph) در نتایج جستجو، از این اطلاعات استفاده میکند.

اگر قالب شما دارای اطلاعات اسکیما نیست، یا باید یک توسعهدهنده استخدام کنید تا این تغییرات را برای شما انجام دهد یا از افزونه شخص ثالث یا Third Party استفاده کنید.
هنوز میتوانید آن را به کار بیندازید اما اگر دادههای ساختاریافته توسط قالب پشتیبانی شوند، بسیار بهتر است.
برای توسعهدهندگان مناسب است – وب سایت وردپرس هرگز ایستا نیست. مواردی در طول عمر یک وب سایت وجود دارد که شما مجبورید در کدهای آن تغییراتی اساسی ایجاد کنید.
تم های خوب وردپرس دارای قلابها و فیلترهایی هستند که به توسعهدهندگان کمک میکنند تغییرات را سریع و به روشی کارآمد انجام دهند.
معمولاً این کار با استفاده از یک فریم ورک (جزئیات بیشتر در زیر را بخوانید)، که لایه میانی بین فایلهای اصلی وردپرس و قالب است، حاصل میشود.
سریع بارگیری میشود – همه از وب سایتی که زود بارگیری میشود خوششان میآید. گوگل با افزایش رتبه به وب سایتهای سریع پاداش میدهد و به احتمال زیاد کاربران با وب سایتی که بدون تاخیر بارگیری میشود تعامل داشته و مجدداً آن را مرور میکنند.
اگرچه تکنیکهای زیادی برای بهبود سرعت بارگذاری یک وب سایت وردپرسی وجود دارد، اما اگر قالب شما با در نظر گرفتن سرعت طراحی نشده باشد، دستیابی به سرعت لود در بازه 2-4 ثانیهای بسیار دشوار است.
عناصری مانند تصاویر اسلایدر، فیلمهای پسزمینه، افکتهای افراطی ماوس، انیمیشنهای سفارشی یا پلاگینهای ویرایش تصویری، وب سایت را خیره کننده اما در عین حال بسیار کند میکند.
اگر مجبور بودید از بین یک وب سایت کاربردی و سریع و یک وب سایت “wow” که فقط روی اتصالات Wi-Fi با سرعت بالا کار میکند، یکی را انتخاب کنید، قطعاً باید با گزینه اول کار کنید.
سئو داخلی بهینه شده – من در گذشته بارها در مورد سئو داخلی بحث کردهام اما هنگام انتخاب تم وردپرس، دغدغه اصلی شما اطمینان از سازگاری آن با سئو داخلی است، مفاهیمی مانند:
- استفاده از یک برچسب H1 در هر صفحه.
- خروجی مناسب برچسبهای ALT برای تصاویر.
- خروجی مناسب عناوین صفحه و توضیحات متا.
- استفاده صحیح از URLهای کنونیکال و موارد دیگر.
نکته حرفهای: نگاهی به پست قبلی من بیاندازید که چگونه سئو وب سایت خود را ممیزی کنید و مطمئن شوید که قالب انتخابی شما به آن دستورالعملها پایبند است. |
تم ها و فریم ورکهای وردپرس توصیه شده برای استفاده
در طول این سالها من این فرصت را داشتم که با چندین فریم ورک و قالب مختلف وردپرسی کار کنم اما وقتی صحبت از وب سایتهای شخصی یا وب سایتهایی است که برای مشتریان خودمان ایجاد میکنیم، همیشه با قالبهای studio press کار میکنیم که مبتنی بر قدرتمند Genesis Framework هستند.
دلیل اصلی این است که امروزه قالبها و Genesis Framework به طور کلی در صنعت سئو به عنوان بهترین قالبهای بهینه موجود پذیرفته میشود.
وب سایتی که اکنون مقاله آن را میخوانید بر اساس Genesis Framework ساخته شده است و همچنین تعدادی از محبوبترین وب سایتها در اینترنت که توسط متخصصان سئو اداره میشوند بر اساس Genesis ساخته شدهاند.
این قالب رایگان نیست، ممکن است شما مجبور باشید تا 850 هزار تومان برای خرید Genesis Framework و child theme در شروع کار بپردازید اما این یکی از بهترین سرمایهگذاریهایی است که میتوانید برای سئو سایت خود انجام دهید.
علاوه بر مزایای سئو، استفاده از این قالبها آسان است (از نظر اجرایی) و developer friendly است.
2. یک ارائهدهنده خدمات میزبانی وب سئو فرندلی انتخاب کنید
مورد بعدی در این لیست هاستینگ سئو فرندلی است. بسیاری از اوقات ارائهدهندگان خدمات میزبانی وب میتوانند به طور غیرمستقیم بر روی سئو سایت شما تأثیر بگذارند، بدون اینکه بدانند.
من مواردی را مشاهده کردهام که ارائهدهندگان میزبانی برای جلوگیری از دسترسی رباتها به محتوای کامل وب سایت یا با محدود کردن زمان خزیدن وب سایت یا با اضافه کردن تأخیر در میزان خزیدن، محدودیتهایی را در robots.txt یک وب سایت اضافه میکنند و این تأثیر منفی در سئو سایت شما دارد.
تعدادی از ارائه دهندگان میزبانی یا هاستینگهای خوب در خارج وجود دارد بنابراین من توصیه خاصی نمیکنم علاوه بر این که وردپرس در یک میزبان VPS (سرور خصوصی مجازی) بهتر از میزبانی وب اشتراکی کار میکند.
اگر در مورد راهاندازی وبلاگ یا تجارت آنلاین خود جدی هستید، میزبانی VPS تنها انتخاب شماست.
به این دلیل که وب سایت شما سریعتر اجرا میشود، از امنیت بالاتری برخوردار است و اگر یک هاستینگ قابل اعتماد انتخاب کنید، در صورت نیاز از پشتیبانی سریع نیز برخوردار خواهید بود. در ایران میزبان فا یکی از بهترین هاستینگها است و پشتیبانی عالی و سریعی دارد و نکته مهم اینکه هاست مخصوص وردپرس هم ارائه میدهد.
3. اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما امن است
چگونه امنیت وردپرس با سئو ارتباط دارد؟ وب سایتهایی که از امنیت قوی برخوردار نیستند هک میشوند و کدهای مخربی در آنها بارگذاری میشود که لینکهای خروجی به وب سایتهای “بد نام” اضافه میکند.
در بسیاری از موارد صاحب وب سایت سرنخی از این اتفاق ندارد، هکرها از روشهای هوشمندانهای برای هک کردن وب سایت استفاده میکنند و کدی را که تحت شرایط خاص قابل مشاهده است اضافه میکنند.
نتیجه؟ رتبهبندی شما کاهش مییابد و وب سایت شما تا زمانی که برای پاک کردن بدافزار و ارسال درخواست تجدیدنظر اقدام کنید، از جستجوی گوگل حذف میشود.
اگر یک بار این مورد را تجربه کرده باشید، میدانید که چقدر ناامیدکننده است خصوصاً اگر درآمد شما به وب سایتتان بستگی دارد.
وقتی صحبت از امنیت میشود، “همیشه پیشگیری بهتر از درمان است“.
من قبلا مقالهای در مورد چگونگی محافظت از وب سایت وردپرس شما نوشتم و اگر این چیزی است که شما هنوز به آن فکر نکردهاید، پیشنهاد میکنم کمی از لحاظ سئو استراحت کنید و ابتدا با این مسئله کنار بیایید. |
4- سئو فنی خود را بررسی کنید
حالا که به کارهای مهم بالا پرداختیم که به طور غیرمستقیم بر سئو شما تأثیر میگذارند، میتوانیم کارهایی را که تأثیر مستقیم بر رتبهبندی و میزان بازدید دارند، شروع کنیم.
اولین مورد در لیست سئو فنی است.
تکنیکال سئو اصطلاحی است که برای توصیف تنظیماتی استفاده میشود که باید برای بهبود ایندکس سازی وب سایتتان پیکربندی کنید تا اطمینان حاصل شود که هیچ چیز فنی از دسترسی رباتهای موتور جستجو به محتوای شما جلوگیری نمیکند.
برای بهترین روشها، باید موارد زیر را بررسی کنید:
- آیا موتورهای جستجو میتوانند به وب سایت شما دسترسی پیدا کنند یا robots.txt آنها را مسدود میکند؟
- آیا نقشه سایت XML شما بهینه شده و به گوگل و بینگ ارسال شده است؟
- آیا دامنه مورد نظرتان را در وردپرس و Google Search Console تنظیم کردهاید؟
- آیا شما یک نقشه سایت HTML در اختیار کاربران قرار میدهید؟
- آیا صفحه 404 سفارشی دارید که به درستی تنظیم شده باشد؟
- آیا از ریدایرکت (301، 302) به درستی استفاده میکنید؟
- آیا وب سایت شما طوری پیکربندی شده است که بتواند هر دو درخواست //:http و http://www را اداره کند؟
- آیا از دادهها و اسکیماهای ساختاریافته استفاده میکنید؟
- آیا لینکهای شکسته در محتوای شما وجود دارد؟
- آیا در گوگل سرچ کنسول Crawl errors یا not found گزارش شده است؟
- آیا URLهای کنونیکال را برای همه صفحات وب سایت خود به درستی تنظیم کردهاید؟
- آیا وب سایت شما موبایل فرندلی است؟
- آیا منوی breadcrumb فعال دارید و به درستی برچسبگذاری شده است؟
- آیا شما “صفحهبندی” را برای پستها یا مطالب چند صفحهای به درستی پیادهسازی میکنید؟
- اگر وب سایت چند زبانه دارید، آیا این مورد به درستی در کد شما و گوگل سرچ کنسول تعریف شده است؟
- آیا سایت شما سریع بارگیری میشود؟
- آیا از SSL استفاده میکنید؟
با وجود استفاده از کلمه “فنی”، لازم نیست که متخصص فنی باشید تا این مسائل را برطرف کنید. اگر این موارد برای شما خیلی پیچیده به نظر میرسد، میتوانید دستورالعملهای گام به گام همراه با اسکرین شات و توضیح کامل را در دوره سئو من بخوانید.
5- سئو داخلی خود را بهینه کنید
پس از اتمام کار سئو فنی، حالا میتوانید بر روی سئو داخلی خود تمرکز کنید. سئو داخلی همانطور که از نامش پیداست به صفحه (یا پست) و نحوه بهینهسازی بهتر آن ارتباط دارد.
مهمترین عناصری که در سئو وردپرس نیاز به توجه دارند عبارتند از:
عناوین سئو فرندلی – این مورد شاید مهمترین اصل مورد بحث در سئو باشد.
عنوان یک صفحه بسیار مهم است زیرا این اولین سیگنال قوی است که میتوانید برای کاربران و موتورهای جستجو ارسال کنید و محتوای آن را در کمتر از 60 کاراکتر توضیح دهید.
یکی از مثالهایی که دوست دارم برای توضیح نحوه نوشتن عنوان صفحه خوب استفاده کنم، نمونه ای است که توسط Google AdSense استفاده شده است.
به تصویر زیر نگاهی بیندازید تا متوجه شوید که چگونه کلمات کلیدی در عنوان و به دنبال آن نام محصول به خوبی ترکیب میشوند.

سعی نکنید از keyword stuffing (بمباران کلمات کلیدی) در عنوان خود استفاده کنید، برعکس کار موتورهای جستجو (و کاربران) را آسانتر کنید.
کلمه کلیدی در این مثال استفاده از این عنوان است: “Make money online | Make Money | Make money with AdSense”
بهینه سازی توضیحات متا – در توضیحات متا صفحه همان مفاهیم اعمال میشوند.
ممکن است قسمتی از متن شما توسط خود گوگل انتخاب شود و در نتایج جستجو ظاهر شود، بنابراین برای تشویق کاربران به کلیک و بازدید از وب سایتتان، باید جذاب و جالب باشد.
این توضیحی است که توسط Google AdSense استفاده شده است (به تصویر بالا مراجعه کنید). باز هم توجه کنید که آنها چگونه از کلمات کلیدی ”make money online” ،”content monetization” ،”make money” استفاده میکنند، به روشی که طبیعی و جذاب به نظر میرسد.
بهینه سازی تگ H1 – یکی دیگر از عناصر سئو داخلی، تگ H1 است. همانطور که در بالا گفته شد، این بستگی به نحوه پیکربندی قالب شما دارد. کاری که باید انجام دهید این هست که مطمئن شوید فقط یک برچسب <h1> در صفحه دارید.
value (مقدار) H1 میتواند همان عنوان صفحه شما باشد (این مورد معمولاً در بیشتر قالبهای وردپرس وجود دارد)، یا میتواند با کمی تفاوت محتوایی نزدیک به عنوان صفحه داشته باشد.
در مثال AdSense، مقدار تگ H1 جمله “AdSense, turn your passion into profit” هست.
لینکهای داخلی – لینکهایی که به صفحات دیگر وب سایت شما اشاره میکنند، لینکهای داخلی محسوب میشوند.
میتوانید از آنها برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات بیشتر درباره یک موضوع خاص استفاده کنید و همزمان به کراولرهای موتور جستجو در کشف صفحات بیشتر از وب سایت خود کمک کنید.
هنگام افزودن لینکهای داخلی، میتوانید از کلمات کلیدی در انکرتکست خود استفاده کنید، با اینکه لینک داخلی مثل لینک خارجی نیست اما در استفاده از آن زیادهروی نکنید.
لینکهای داخلی خود را کوتاه نگه دارید و آنها را فقط در موارد مهم اضافه کنید.

لینکهای خارجی – طبیعی است که در محتوای خود لینکهایی به وب سایتهای دیگر وجود داشته باشد. گوگل این لینکها را به عنوان “رای اعتماد” تفسیر میکند و هنوز یکی از عوامل موثر بر موقعیت رتبهبندی صفحه است.
به طور کلی مشکلی که در مورد لینکها وجود دارد این است که میتوان آنها را دستکاری کرد. بسیاری از مدیران وب در تلاشند تا رتبه خود را بهبود بخشند، آنها ممکن است با سایر مدیران وب تماس بگیرند که از آنها درخواست کنند که با روشهای مختلفی به آنها لینک بدهند؛ مثل لینک رایگان، با خرید لینک یا لینک گرفتن با انگیزه دادن به دیگران (به عنوان مثال ارسال محصولات رایگان برای بررسی).
این چگونه به سئو داخلی مرتبط است؟ اگر گوگل متوجه شود که شما لینکهای خارجی سایتتان را با هر روشی دستکاری کردهاید، وب سایت شما جریمه میشود در نتیجه موقعیت رتبهبندی و اعتماد گوگل به سایتتان کاهش مییابد.
برای جلوگیری از چنین شرایطی، فقط باید زمانی لینک دهید که به نفع کاربر شما باشد و از انکر تکست بهینه شده با کلمات کلیدی خودداری کنید، مگر اینکه این کار طبیعی باشد.
در مواردی که میخواهید سایر محصولات موجود در محتوای خود را ارجاع دهید/ پیشنهاد کنید/ بررسی کنید، از تگ ”rel=”nofollow استفاده کنید.

6. محتوایی ایجاد کنید که قصد کاربر را تأمین کند
اگرچه محتوا بخشی از فرآیند سئو داخلی است، اما من آن را به عنوان بخشی جداگانه در این مقاله سئو وردپرس برای مبتدیان اضافه کردم تا اهمیت بیشتری پیدا کند.
در گذشته وقتی در مورد محتوا و سئو بحث میکردیم، تمرکز خود را روی مواردی از جمله:
- انجام تحقیقات کلمات کلیدی برای پیدا کردن آنچه کاربران جستجو میکنند
- انتشار مقالاتی با محتوای منحصر به فرد که حاوی آن کلمات کلیدی باشد
- تکرار و تکرار کردن آن کلمات
ولی سالهاست اوضاع تغییر کرده است. سئو محتوا دیگر در مورد کلمات کلیدی نیست بلکه در مورد درک هدف کاربر نیز هست.
هر محتوایی که در هنگام تایپ کردن یک کلمه کلیدی خاص در گوگل به دنبال چیزی نیست که کاربر به دنبال آن هست، هیچ شانسی برای کسب رتبه بالا ندارد.
گوگل با کمک Rank Brain (سیستم خودکار جدید آنها که بخشی از الگوریتم رتبهبندی است) قادر به درک اهداف کاربر هست و به این ترتیب آنها موفق شدند کاربران خود را راضی و مشهور باقی بمانند.
ما به عنوان مدیران وب و سئو میتوانیم از این دانش برای کمک به سایتمان در ایجاد محتوای بهتر استفاده کنیم.
چطور؟ با جستجوی کلمه کلیدی در گوگل و بررسی دقیق نوع محتوا (چه از نظر فرمت و چه از نظر معنی) وب سایتهایی که در 5 موقعیت اول ظاهر میشوند.
بنابراین فرآیند جدید سئو کپیرایتینگ به شرح زیر است:
- تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید تا بفهمید کاربران در گوگل در رابطه با نیچ شما چه چیزی را جستجو میکنند.
- برای هر یک از کلمات کلیدی منتخب، نتایج جستجو در گوگل را به دقت بررسی کنید و هدف کاربر را درک کنید.
- محتوایی ایجاد کنید که دارای جزئیات، بینش، سئو فرندلی باشد اما در عین حال رضایت کاربر را تأمین کند.
- متن خوب بنویسید و کلیدواژه را به درستی تکرار کنید.
محتوای مربوط به سئو وردپرس چگونه است؟ حتی اگر بخش تکنیکال سئو و سئو داخلی را درست تشخیص دهید، باز هم بدون محتوای عالی نمیتوانید به رتبههای بالا برسید.
به همین دلیل مهم است که هنگام صحبت در مورد رتبهبندی و سئو سایت وردپرسی یا هر پلتفرم دیگری، نقش محتوا را فراموش نکنید.
7. وب سایت خود را ارتقا دهید (سئو خارجی)
SEO off page آخرین قطعه پازل برای سئو وردپرس است.
تاکنون تمام اقدامات انجام شده مربوط به تغییرات یا تنظیماتی بود که میتوانید در وب سایت خود تنظیم کنید.
SEO off page این است که به موتورهای جستجو دلایل بیشتری برای اعتماد بیشتر به وب سایت شما نسبت به سایرین ارائه دهید.
لینک بیلدینگ: محبوبترین تکنیک سئو خارجی تاکنون بک لینک سئو است. این موضوع به تنهایی موضوع بزرگی است و درک و پیاده سازی آن برای بسیاری از مبتدیان سئو دشوار است.
آنچه شما باید در مورد لینک بیلدینگ بدانید موارد زیر است:
- از روشهای بد لینک سازی (خرید لینک، تبادل لینک و غیره) اجتناب کنید
- از دسترسی آسان به لینکها جلوگیری کنید (لینکهای اسپم در نظرات، فهرست مقاله)
- از لینکهایی که از وب سایت ها یا وبلاگ های بی کیفیت میآیند فاصله بگیرید
- لینکهای نامناسب (مانند آنچه در بالا توضیح داده شد) بیضرر نیستند، در واقع میتوانند به رتبهبندی شما آسیب برسانند و وب سایت شما را با مشکل روبرو کنند (به گوگل پنالتی فکر کنید).
- لینکهای طبیعی خوب و مورد استقبال گوگل قرار گرفته اند.
چگونه لینک های خوبی دریافت کنید؟
به طور خلاصه، بهترین راهها برای به دست آوردن لینکهای قوی که باعث ایجاد تغییرات خوب در رتبهبندی میشوند، عبارتند از:
- مطالب بسیار خوبی را منتشر کنید (به نکته 6 در بالا مراجعه کنید) که شایسته لینک دادن باشد
- محتوای خود را در دسترس افرادی قرار دهید که احتمالاً به آن لینک دارند (شبکههای اجتماعی از این مورد کمک بزرگی به شما میکنند
- هر زمان که محتوای جدیدی منتشر میکنید، با سایر وبلاگنویسان حوزه تخصصی خود ارتباط برقرار کنید و آنها را به روز نگه دارید. اگر محتوا خوب و مربوط به تجارتشان باشد، ممکن است آنها تصمیم بگیرند که به طور طبیعی به آن لینک بدهند
- محتوای عالی بنویسید و آن را در وب سایتهای معتبر بزرگتر از وب سایت خودتان منتشر کنید (ارسال پست مهمان).
نکات کلیدی
اگر از مبتدیان سئو وردپرس هستید، باید بدانید که بیش از یک عامل در رتبهبندی نقش دارد.
ابتدا باید از وب سایت خود شروع کرده و قالب وردپرس، میزبانی و امنیت سایت خود را بررسی کنید.
سپس شما باید سئو فنی خود را به طور کامل بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که رباتهای موتور جستجو میتوانند به محتوا و ساختار وب سایت شما دسترسی داشته باشند.
در مرحله بعدی، باید نگران سئو داخلی سایت خود باشید. این بخشی است که میتوانید در مورد معنای محتوا و هدف صفحه خود “سیگنال”های زیادی به موتورهای جستجو ارسال کنید.
در آخر، یک لحظه هم فراموش نکنید که موفقیت طولانی مدت از طریق کیفیت محتوای شما و نحوه تفکر وب سایتهای دیگر در اینترنت درباره وب سایت شما حاصل میشود (این سئو خارجی است).
2 دیدگاه ها