URL مناسب سئو یا سئو فرندلی چیست و بهترین ساختار URL دوستانه سئو در وردپرس چیست؟

URL مناسب سئو یا سئو فرندلی چیست و چگونه می توانید آن را ایجاد کنید؟ پیوند یکتا یا Permalink در وردپرس چیست و چگونه آن را پیکربندی میکنید؟
بهینه سازی URL یکی از سادهترین کارهای سئو برای پیکربندی است اما در عین حال این اقدام ضروری را باید انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما سئو دوستانه هست.
اگر از WordPress یا هر CMS دیگری استفاده میکنید که سئو فرندلی باشد، بهینه سازی ساختار URL شما چیزی است که در ابتدای کار راهاندازی میکنید و احتمالاً هرگز مجبور نخواهید شد دوباره با آن رو به رو شوید.
در این پست خواهید آموخت که یک ساختار URL مناسب سئو چیست، چرا مهم است و چگونه سئو URLهای خود را در وردپرس بهینه کنید.
URL مناسب سئو یا سئو فرندلی چیست؟
ابتدا، با برخی اصطلاحات اساسی شروع میکنیم که به شما کمک میکند درک کنید در نهایت میخواهیم به چه چیزی برسیم.
URL چیست؟ URL مخفف کلمات Uniform Resource Locator است. به زبان ساده، URL آدرس وب یک صفحه را مشخص میکند.
هر صفحه وب در اینترنت دارای URL منحصر به فرد است.
منحصر به فرد بودن با نام دامنه یعنی kelasetalai.com و مجموعه کاراکترهایی هست که به عنوان مثال /diy-seo-tutorial-for-beginners در ادامه آن میآید.
این دو بخش در کنار هم URL منحصر به فرد یک صفحه را تشکیل میدهند.
بنابراین، URL یک صفحه واحد دارای دو بخش است، بخش اول نام دامنه هست که قابل تنظیم نیست و بخش دوم مسیر یافتن صفحه در آن دامنه است (این قسمت قابل تنظیم است).
هیچ دو صفحهای در یک دامنه نمیتوانند نشانی اینترنتی مشابه داشته باشند.
URL دوستانه سئو یا سئو فرندلی چیست؟ URL دوستانه سئو با استفاده از کلمات کلیدی که به راحتی برای موتورهای جستجو و کاربران قابل خواندن هست و محتوای کلی آن صفحه را توصیف میکند.
این نمونهای از URL دوستانه سئو است:
https://kelasetalai.com/seo-friendly-blog-posts
این یک نمونه از URL غیر دوستانه سئو است:
این اولین قدم بهینه سازی است که میتوانید برای سئو فرندلی کردن URL خود استفاده کنید، یعنی از کلمات کلیدی مربوط به محتوای سایتتان استفاده کنید، اما همانطور که در ادامه خواهیم دید، چیزی بیش از آن وجود دارد.
آیا باید از تاریخ به عنوان بخشی از URL خود استفاده کنید؟ آیا باید دستهبندی را قبل از نام پست وارد کنید؟
اینها فقط چند سؤال است که در ادامه به آنها پاسخ میدهیم اما قبل از آن، بیایید ببینیم چرا داشتن URLهای بهینه شده مهم است.
راهنمای مرتبط: permalink یا پیوند یکتا چیست؟ |
چرا URL دوستانه سئو برای SEO اهمیت دارند؟
۱- URL دوستانه سئو باعث بهبود تجربه کاربر میشوند – سئو در مورد بهتر دانستن تجربه کاربر توسط کاربر است و به راحتی URLها را به انسان و عنکبوت موتور جستجو نشان میدهد که موضوع این صفحه در مورد چیست.
کاربر میتواند فقط با خواندن آدرس اینترنتی https://kelasetalai.com/technical-seo بگوید که در صفحه مقصد اطلاعات مربوط به تکنیکال سئو وجود دارد.
همچنین URL در نتایج جستجو نشان داده میشود و URLهای سفارشی سازی شده برای کاربران آموزندهتر و جذابتر هستند و این به معنای نرخ کلیک بالاتر (CTR) است.
۲- این یک فاکتور رتبه بندی سئو است – گوگل در طی سالها موفق شده است وقتی صحبت از تفسیر URL میشود بهتر و کارآمدتر شود و اکنون تقریباً تمام CMS های مدرن قادر به تولید URLهای بهینه شده برای سئو هستند، اما هنوز هم یک عامل رتبه بندی سئو است.
اگرچه این یک عامل جزئی سئو هست، اما چندین مطالعه در مورد رتبه بندی سئو نشان میدهد که اکثر صفحاتی که در موقعیتهای اول گوگل قرار دارند URLهای بهینهای دارند.
در مطالعه جدیدی که توسط Backlinko انجام شده است، به وضوح نشان میدهد که صفحات در موقعیتهای برتر گوگل دارای URL کوتاهتر هستند.
۳- لینکها – همانطور که توسط گوگل بیان شده است، ممکن است برخی از کاربران با استفاده از نشانی اینترنتی صفحه به عنوان انکرتکست، به صفحه شما لینک دهند، بنابراین اگر URL شما حاوی کلمات کلیدی مرتبط است، میتواند اطلاعات بیشتری را در مورد آن صفحه به موتورهای جستجو ارائه دهد.
چگونه URL دوستانه سئو خود را بهینه کنیم – بهترین روشهای سئو
بیایید ببینیم چگونه URLهای بهینهسازی شده سئو را ایجاد میکنیم.
نام دامنه
من در بالا ذکر کردم که قسمت اول یک URL دامنه است و این قابل تنظیم نیست.
پس از خرید دامنه، باید از آن استفاده کنید و نمیتوانید هیچ تغییری در آن ایجاد کنید.
به همین دلیل بهتر است از ابتدا دامنه خوبی را انتخاب کنید.
دامنه خوب چیست؟
- دامنه کوتاه (حداکثر ۲-۳ کلمه)
- جذاب باشد
- به راحتی قابل یادآوری باشد
- ترجیحاً دامنه com ، .net. یا org.
- برای مشاغل محلی، داشتن دامنه کشور یک مزیت است. به عنوان مثال، برای یک تجارت در ایران، دامنه میتواند www.example.com و ir. باشد.
نکته مهم: لازم به ذکر است که خصوصیات یک نام دامنه خوب در ایجاد اعتماد کاربر کمک میکند و تأثیر مستقیمی در رتبهبندی ندارد.
در گذشته، داشتن دامنه مبتنی بر کلیدواژه دارای مزایایی بود اما الان دیگر (به استثنای دامنههای خاص کشور برای اهداف سئو محلی) مزایایی ندارد.
بیشتر بخوانید: برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انتخاب نام دامنه خود میتوانید راهنمای وبلاگ نویسی وردپرس برای مبتدیان را بخوانید.
URLهای HTTPS
یکی دیگر از عواملی که به سئو فرندلی کردن URL کمک میکند، امنیت وب سایت و به ویژه استفاده از SSL است.
سرورها با نصب SSL روی دامنه سایت، 3 هدف اصلی دارند:
- آدرس URL شما را https میکند و این یک روش اضافی برای جلب اعتماد کاربر است.
- این کار وب سایت شما را ایمنتر میکند (همه اطلاعات ارسال شده از طریق وب سایت شما رمزگذاری میشود)
- این کار به شما یک رتبه کوچک میدهد. در اینجا تصویری از اطلاعیه گوگل در مورد https و رتبه بندیها در سال ۲۰۱۴ ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید: نحوه انتقال وب سایت از http به https |
کلمات کلیدی در URL
یکی از متداولترین سوالاتی که درمورد URL دوستانه سئو از مخاطبان میگیرم این است که آیا باید از کلمات کلیدی در URL استفاده کنند.
پاسخ ساده است: کلمات کلیدی باید در URL استفاده شود زیرا اطلاعات بیشتری راجع به یک صفحه در اختیار کاربران و موتورهای جستجو قرار میدهد.
به عنوان مثال، به URL این پست نگاه کنید: https://kelasetalai.com/seo-friendly-url، این سایت با داشتن کلمات کلیدی هدف “seo” ،”friendly” ،”url” دقیقاً آنچه را که در مورد محتوای این صفحه است، توصیف میکند و با خط تیره از هم جدا شده است.
اگر عنوان این پست (ساختار URL مناسب با سئو چیست و چگونه میتوان در وردپرس ایجاد کرد) را با URL مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که کلمات خاصی مانند “what” ، “is”، “و” از URL حذف شدهاند.
من تصمیم گرفتم URL خود را کوتاه، پرمفهوم و کاملاً دقیق بنویسم. من میتوانستم از کلمه “WordPress” نیز استفاده کنم اما از آنجا که دستورالعملهای ذکر شده در این پست برای همه سیستم عاملها و وب سایتها قابل استفاده است، من ترجیح میدهم آن را به صورت کلیتر حفظ کنم.
کلمات کلیدی باید در کجای URL قرار بگیرند؟ وقتی از گوگل درباره این سؤال پرسیده میشود، آنها رسما میگویند که اهمیت چندانی ندارد، اما آنچه مطالعات نشان میدهد این است که بهتر است کلمات کلیدی در ابتدای URL باشند نه در وسط یا آخر.
چگونه از پر کردن کلیدواژه در URL جلوگیری کنیم؟ چگالی کلمات کلیدی اصطلاحی است که وقتی سعی میکنید کلمات کلیدی را به صورت غیر طبیعی با هدف بهینه سازی خزندههای موتور جستجو و نه کاربران، در URL (عنوان پست یا محتوا) پخش کنید.
برای جلوگیری از پر کردن کلید واژه ها در URLهای خود، سعی کنید همان کلمه کلیدی را بیش از یک بار تکرار نکنید.
به عنوان مثال، این کار را نکنید:
https://kelasetalai.com/services/seo-packages/seo-packages.php
در عوض، از کلمات کلیدی عاقلانه و بدون تکرار استفاده کنید. در اینجا نسخه بهتری وجود دارد:
https://kelasetalai.com/seo-packages
طول URL
اگرچه محدودیت کاراکتر برای URL ها تا 2048 نویسه است، اما توصیه میشود URLها را تا حد ممکن کوتاه نگه دارید.
بهتر است از پارامترها یا کاراکترهایی که برای کاربران و موتورهای جستجو معنی ندارد، جلوگیری شود.
حروف کوچک، بزرگ و فضای خالی در URL
اگر شما هم مثل من در URLهای خود از حروف انگلیسی استقاده میکنید در نظر داشته باشید که کاراکترهای URL باید حروف کوچک باشند.
اکثر CMSها به شما این امکان را میدهند حروف بزرگ را در یک URL یعنی www.example/My-Url داشته باشید اما در نظر داشته باشید که این با www.example.com/my-url متفاوت است.
گوگل و سایر موتورهای جستجو اینها را به عنوان دو صفحه متفاوت تفسیر میکنند.
برای جلوگیری از هرگونه مشکل در محتوای تکراری، مطمئن شوید که تمام URLهای شما با حروف کوچک هستند.
فضاهای خالی در URL: مواردی وجود دارد که CMS شما بطور خودکار URL را از نام فایلها بخصوص برای تصاویر بارگذاری شده ایجاد میکند.
وقتی فضایی در نام پرونده وجود داشته باشد، این آدرس در URL به عنوان ۲۰٪ ترجمه میشود.
به عنوان مثال، اگر تصویری با نام “SEO Friendly Website.jpg” دارید و CMS شما به درستی پیکربندی نشده باشد تا از خطوط “-” به عنوان جداکننده، استفاده کند، این گزینه به عنوان “SEO٪۲۰Friendly٪۲۰Website.jpg” نمایش داده میشود. و کاربر پسند نیست.
استفاده از تاریخ در URL
آیا تاریخ باید جزئی از URL باشد؟ آیا تاریخ هیچ کمکی به گوگل میکند؟
پاسخ نه است. تاریخ نباید به عنوان بخشی از URL استفاده شود زیرا هیچ مزیتی برای کاربران یا خزندههای موتور جستجو ایجاد نمیکند.
گوگل از مکانیزمهای دیگری برای شناسایی زمان انتشار یک پست استفاده میکند و داشتن تاریخ به عنوان بخشی از URL، پیچیدگیهای غیر ضروری را اضافه میکند.
ساختار پوشه
به عنوان یک قاعده کلی، خوب است ساختار پوشه خود را حفظ کنید (یعنی خطوطی که به عنوان جدا کننده در URL استفاده میشود) حداکثر در 2 مرحله نگه دارید.
مثالهای زیر را در نظر بگیرید:
URL مستقیماً به دامنه مرتبط است:
https://kelasetalai.com/wordpress-blogging
URL در پوشهای که 1 مرحله پایین است:
https://kelasetalai.com/ebook/wordpress-seo-guide
URL در پوشههای، 2 مرحله پایین است:
https://kelasetalai.com/services/seo/seo-packages
بهتر است از موردی که در ادامه وجود دارد، اجتناب کنید. به عنوان مثال، این URL:
https://kelasetalai.com/services/seo/local-seo/introduction
این آدرس خیلی طولانی است و میتوان آنها را مثل این مورد ساده کرد:
https://kelasetalai.com/services/local-seo
یا حتی بهتر از آن:
https://kelasetalai.com/blog/local-seo
آیا باید نام دستهبندی را در URL اضافه کنید؟
در وردپرس میتوانید پستهای وبلاگ خود را به دستهبندی اضافه کنید و بسته به تنظیمات شما، ممکن است نام دسته بندی در URL نشان داده شود.
به عنوان مثال، می توانید آدرسی شبیه به این داشته باشید:
https://www.example.com/watches/best-watches-to-buy
این امر تا زمانی که نام دسته بندی شما معنادار باشد و برای کاربران منطقی باشد خوب است.
نحوه پیکربندی URLها در وردپرس
پیکربندی URL های شما در وردپرس بسیار آسان است. وردپرس پلتفرم دوستانه سئو است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که به تنظیمات بروید -> تنظیمات پیوندهای یکتا و یکی از تنظیمات رایج را انتخاب کنید (نام نوشته یا Post name بهترین انتخاب برای شماست ) یا ساختار دلخواه خود را بنویسید.
با انتخاب گزینه نام نوشته، URLهای شما بدون هیچ پوشه یا واسطهای مستقیماً به دامنه شما مرتبط میشوند.
هنگام انتشار یک نوشته یا برگه، وردپرس سعی خواهد کرد تا URL را براساس عنوان صفحه ایجاد کند.
کاری که میتوانید برای بهینه سازی URL خود انجام دهید این است که روی دکمه EDIT که در زیر عنوان پست قرار دارد، URL خود را پیکربندی کنید و سپس بر روی دکمههای ذخیره پیش نویس یا به روزرسانی کلیک کنید.
برای تغییر مسیر URL از ریدایرکت۳۰۱ استفاده کنید
اگر شما در حال ریدیزاین وب سایت هستید یا دامنه خود را به https انتقال میدهید یا فقط میخواهید URLهای سایتتان را بهینه کنید، لازم است ریدایرکت ۳۰۱ را اضافه کنید تا گوگل (و سایر موتورهای جستجو) بدانند که آدرس صفحه را تغییر میدهید.
ریدایرکت ۳۰۱ به شما کمک میکند تا رتبه بندی سئو خود را حفظ کرده و تجربه کاربر را بهبود بخشید زیرا همه آدرسهای اینترنتی که به کاربران نشان داده شدهاند، هنوز هم کار خواهند کرد.
چند روش برای اضافه کردن ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس وجود دارد. میتوانید از افزونه استفاده کرده یا کد را مستقیماً در پرونده htaccess. خود بنویسید.
ریدایرکت ۳۰۱ با استفاده از یک افزونه
افزونه simple 301 redirects را نصب و فعال کنید.
از منوی تنظیمات، ریدایرکت ۳۰۱ را انتخاب کنید
نشانی اینترنتی “قدیمی” را در سمت چپ (ستون Request) و نشانی اینترنتی جدید در سمت راست (ستون Destination) تایپ کنید.
بر روی دکمه SAVE CHANGES کلیک کنید.
یک پنجره مرورگر جدید باز کنید و URL قدیمی را در نوار آدرس تایپ کنید، اگر همه چیز به درستی انجام شده باشد، باید به صفحه جدید هدایت شود.
ریدایرکت ۳۰۱ با استفاده از پرونده htaccess.
اگر با ایجاد تغییراتی در تنظیمات وردپرس خود احساس بهتری میکنید، با استفاده از FTP فایل htaccess. را ویرایش کنید و با استفاده از فرمت زیر هر نوع تغییر مسیر (در بالای پرونده) را اضافه کنید:
ریدایرکت ۳۰۱ / URL قدیمی (بدون نام دامنه) / URL جدید (با نام دامنه).
مثلا:
Redirect 301/my-not-so-friendly-and-lengthy-url
کار را با به روزرسانی و ارسال مجدد نقشه سایت XML به پایان برسانید
در هر دو مورد (چه هنگام استفاده از پلاگین یا به صورت دستی)، باید نقشه سایت XML خود را بهروز کنید و مجدداً آن را به گوگل ارسال کنید.
نتیجهگیری
URL دوستانه سئو مهم هستند.
این یکی از فاکتورهای سئو است که میتوانید از ابتدا پیکربندی کنید و یا آن را فراموش کنید. این کاری هست که میتوانید به عنوان بخشی از فرآیند بهینه سازی سئو داخلی انجام دهید.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر یک وب سایت که قبلاً تأسیس شده است و دارای تعداد زیادی صفحه منتشر شده است، باید در بهینه سازی URL آن دقت کنید.
فقط بخاطر حذف “توقف کلمات کلیدی” نروید و URLهای خود را تغییر دهید.
به عنوان مثال، اگر URL دارید که https://kelasetalai.com/on-page-seo است، نیازی به کوتاهتر کردن آن ندارید زیرا با تغییر مسیر ۳۰۱ همیشه خطراتی وجود دارد.
اگر از طرف دیگر، شما URL دارید که معنایی ندارد یا کاراکترهای زیادی دارد که معنادار نیست، پس ارزش آن را دارد که ریسک کنید و URL سئو فرندلی خود را بهینه کنید.
6 دیدگاه ها